tiistai 23. helmikuuta 2010

Messuprojektin loppuosa

Messuprojektikin saatiin päätökseen ja tässä olisi siis päivitystä siitä.

Seinäkangas

Ompelin kankaat kiinni toisiinsa niin, että värjätyt jatkopalat jäivät reunoille. Yksi sauma oli kuitenkin mennyt väärin päin ja Minna ratkoi sen auki ja minä hurauti sen uudestaan kiinni. Lopulta suunnitelmistamme pomppiva rengas ja jalan jäljet- idea kuulosti Maurista parhaimmalta ja lähdimme toteuttamaan sitä. Minä ja Minna teimme sabluunat rengas kuviolle ja jalan jäljille. Piirsin liidulla kankaaseen viivat joita pitkin lähdimme kulkemaan. Kuviot tehtiin töpöttämällä. Kun kuvio oli valmis oli Oskari leikannut oikean mittaiset rimat valmiiksi. Tämän jälkeen kangasta lähdettiin kiinnittämään puolapuihin. Rimat kiinnitettiin ruuvein puolapuihin ja kangasta alettiin pingottaa keskeltä. Pikku hiljaa alhaalta ja sitten ylhäältä niittaamalla saimme kankaan pingotettua aloillensa. Kun kangas oli pingotettu leikattiin ylimääräiset palaset pois, mittaukset eivät siis pettäneet! Homma oli haastavaa mutta Oskari, Katri ja minä selvisimme hyvin kiinityksestä.

Palapeli

Palapeli syntyikin styrox palikoista jotka Mauri oli meille hommannut. Kävimme leikkaamassa Oskarin kanssa sirkkelillä pahvista oikean kokoiset palat ja Oskari ja Katri liimasivat ne kiinni. (Hommassa taisi olla auttamassa myös Paula ja Kiia) Katri suunnitteli hauskan rengasmonsterin.ja sitten tytöt alkoivat maalamaan sitä palapeliin.

Aita

Aita valmistettiin niin  ikään Maurin hommaamista styrox palikoista. Niputimme palikat yhteen ja valitsimme hyvän väri sävyn. Saara, Laura ja muutama muu maalasivat aidan siniseksi. Lopuksi aidan päälle kiinnitettiin vielä ohut vaneri, joka myöhemmin itse messuilla todisti tarpeellisuutensa juomakuppien alusena.

Messuosasto oli toimiva, hieno keskipiste ja saihan aitammekin ihan julkkiksen kosketusta  Motoriikka Miikan nojatessa siihen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti