lauantai 21. huhtikuuta 2012

Herra hakkaraisen talon koivu


Työharjottelun jälkeen teemana on ollutkin sitten koivut. Kerron nyt ensin tästä Herra Hakkaraisen taloon menneestä koivusta. Ai niin, tehtiinhän me Mirkan,Joelin ja Tomin kanssa palapelikin..
Puu ennen päällystystä. Mukana lehti kokeilu.
Porasin metalli putkeen reiät,hitsasin putkeen kiinni pienemmästä putkesta paloja näihin hitsasin valmiiksi harjateräksestä väännetyt pätkät kiinni. Nämä päällystin mustalla trikoo kankaalla. Nyt oli puun perusrunko valmis. Hitsasin myös puuhun erillisien tuen. Tuelle rakensin "maan" eli styroxia joka oli päällystetty harsolla. Tuki ruuvattiin lastulevyyn ja päälle kaadettiin nestemmäistä uretaania näkyviin jäi vain metallinen tolppa joka meni piiloon rungon alle.

Alusta eli maa jossa tiikenliljat kasvavat
Puu valmiina ilman tiikerinliljoja
Tein styroxista 3kpl pyöreää runkoa ja leikkasin ne halki, kaiversin kolot oksille ja metallille ja kiinnitin uretaanilla kiinni. Kun puu oli pystyssä veistin puun oikeaan muotoon. Sitten päällystin usealla liimavesipasta seoksella ja harsolla. Kun pinta alkoi olemaan melekin suora maalasin vielä ykköspohjalla ja pariin kolmeen kertaan. Maalasin mustat yksityiskohdat. Oksat olivat hakkariasen talolta vanhasta puusta ja ne kiinnitin kangasteipillä. Korkeutta puulle tuli aikalailla se kolmemetriä. Roudauksessa minua auttoi Jani! Kiitos!


Tässä vielä linkki juttuun jossa näkyy myös tiikenrinliljat:
http://www.tyrvaansanomat.fi/Ajankohta/1194734245802/artikkeli/herra+hakkaraisen+talo+avaa+ovensa+lauantaina.html

Kuva on pystyssä tuntemattomasta syystä
Ja tässä vielä kuva palapelistä jonka teille Mirkan, Joelni ja Tomin kanssa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti