keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Porin taikatalon rakennusta

Pori on takana ja kerrottavaa on paljon. Kahden viikon ajalta löytyy paljon kuvia eri töistä ja niiden vaihesta, kuitenkin omat kuvani loppuvat ennen kun työ on saatu valmiiksi, tämä johtunee siitä että kamerasta loppui akku. Golgatasta kerron erikseen sen vähän mitä on kerrottavaa, rakennus hommassa en ollut mukana kun yhtenä päivänä ja purkamis hommassa tiistaina. Muljautin meinaan tuolla reissulla jalkani ja olin klenkka pari kolme päivää.

Olin jo heti alussa mukana suunnittelemassa jäähuonetta ja sen ulkoasua. alkuperäisessä suunnitelmassa pysyttiin hyvin mitä nyt pieniä muutoksia tuli matkan varrella. Jäähuoneessa hääräsivät itseni lisäksi Milla, Janne, Jenni ja vierailevina tähtinä Taru ja Nanna. Työt saatiin tehtyä ripeästi ja homma toimi. Huoneeseen käytettiin mm. n.700 puhelinluetteloita.

Kaiken kaikkiaan  karkeasti sanoen maalasin kattoa,seiniä,rakensin tunnelia,rakensin tasoa,pisti uretaania,maalasin lattiaa,tein verhoa,maalasin valtaistuinta,paperoin,tein jääkarhuntaljaa ja leikkelin lumihiutaleita.

Tässä jotain kuvia eri vaiheista ja siitä mitä kuvissa tapahtuu. Lopullisen huoneen kuvat tulee sitten kun saan ne jostain käsiini.
Jenni päällystää tunnelin seiniä kaniiniverkolla Jannen kiinittäessä uretaanilla puhelinluetteloita toisiinsa kiinni.Puhelinluetteloita käytettiin lammikon reunoille ja valtaistuin tason rakentamiseen.








Milla ja Janne suunnittelee takkaa, takka tuotti aika paljon yllätyksiä siitä alkuperäisestä suunnitelmasta, Onneksi ihmisillä oli näkemystä asiasta ja siitä tuli parempi kun alkuperäisessä suunnitelmassa. Takka oli kokonaan valmistettu puhelinluetteloista, lukuunottamatta paria levyä, uretaania ja styrox kupua.



Tunnelin seinä olivat ohutta kipsilevyä ja kaniiniverkkoa. Sisäseininnä oli solumuovia jossa oli päällä ohut kangas.
Katto taas kaniiniverkkoa ja kangasta + hallaharsoa.
Kaikki edellisen viidakkohuoneen kivet maalattiin valkoisiksi.






Vanha valtaistuin oli kultainen ja tällä kertaa se maalattiin valkoiseksi ja siihen lisättiin erisävyisiä sinisiä. Punainen osa peitettiin hallaharsolla. Taustalla näkyy tunnelia.






Huoneessa oli vihreäkaappi joka peitettiin vanhoilla kivirakennelmilla.
Alareuna tuettiin ja peitettiin puhelinluetteloilla. Musta osa lattiassa on sitä mihin kankailla tehtiin myöhemmin vesi. Kaikki puhelinluettelot päällystettiin voimapaperilla. Ja voimapaperi liimattiin kontaktiliimalla.





Takka joka on jo päällystetty ja maalattu. Jääpuikot olivat Jannen käsialaa, ihme peilimuovipleksikeksistä ja kuumailmapuhaltimesta ne sittne syntyivät. Takan sisään tuli tuuletin joka puhalsi ilmaa ja sai hallaharso liekit lepattamaan. Oikealla reunassa näkyy hylkeiden nurkkausta.






Jossain vaiheessa saatiin sitten pumpulia ja pistettiin sitä vielä joka paikkaan.
Jenni ja Milla keksivät lumilyhdyt ja Jenni verhosi vielä ahtojääseinää pumpulilla.
Tässä kuvassa kuitenkin Armas=Arske=Jääkarhu joka hymyilee iloisesti Jennin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti